La princesa que feia Llaüts

“Avui canviarem el conte, ara les princeses no tenen por, avui canviarem el conte ara les ninetes ja no cullen flors”

F. D.

La Fada Despistada apareix com sempre cantant i regalant somnis, aquesta vegada però, presenta “La princesa que feia llaüts” el conte creat per l’Institut Balear de la Dona amb l’objectiu de sensibilitzar a les famílies en el missatge que transmeten els contes de princeses d’un temps…

Un pare intenta contar un conte de princeses per anar a dormir i els infants li canvien els presonatges i els “patrons” per altres que no tan estereotipats. La princesa d’aquest conte fa la volta al món, construeix llaüts i s’enfrenta a un bruixot fent-li un rap amb tot el poble.

Les princeses poden ser valentes? Les princeses poden navegar? poden viure feliçment sense casar-se? Clar que sí, i els protagonistes d’aquest conte ho tenen ben clar.

Avui us compartim un conte de princeses: “La princesa que feia llaüts”, és la història d’una princesa que trenca els clàssics estereotips de gènere. Perquè una princesa pot fer allò que es proposi. Com que la Fada no pot fer res sense música, hi han unes cançons relacionades amb el conte que els participants hauran d’interpretar.

El contacontes conté: Música en directe, cançons amb un fil conductor, coreografies, titelles, llengua de signes, interacció amb els infants i un toc de màgia.

La sesió es transforma en taller musical i reflexió sobre el tema de la igualtat de gènere i els patrons masclistes apresos per les generacions anteriors.

Públic destinatari: Familiar. 0 – 7

Duració: 45 minuts.

Idioma: Català

Intèrprets: Fada sola / duet

Espai: Interior i exterior.

Disponible Online:

Audició escolar: Escoleta, Ed Infantil, Primària

 


 

 

 

 

Dossier La Princesa que feia Llaüts

(2023, document .pdf, ca. 220 kB)