Sobre mi

Era maig del 2007 i na Cecília Giménez (la dona darrera la fada) no podia dormir, els catapums la perseguien fins i tot quan s’adormia al tren i la despertaven tremolosa i angoixada. Llavors van aparèixer les cançons que escoltava quan era petitona i les va començar a cantar mentalment. Així, pescant i recordant cançons en silenci, aconseguia calmar-se i adormir-se.

 

Un dia va aparèixer la Fada Susanna amb el disc “Anem al llit” d’Albert Pla d’on varen néixer el personatge de la “Fada Dormilega” (perquè no era despistada al començament) i els “Somiatruites”. El vestit, els pijames, els dibuixos i els llumets van arribar a poc a poc gràcies a l’ajuda i l’art de moltes fades padrines i somiatruites que van creure en aquest somni.

Han passat 14 anys, 4 discos, més de una vintena de músics i un miler de concerts a Teatres, Biblioteques, Escoles, Centres Culturals, Festivals i Festes de les Balears, Catalunya i Argentina. El seu secret, sempre ha estat tractar els infants com iguals i ser tan exigent o més amb les cançons, el so i la proposta artística com ho seria amb el públic adult.

Amb Nànaz va presentar el seu recull de cançons de bressol preferides amb un trio de jazz, amb Olives per Somiar va girar pel món dels somnis amb un quintet de músics tan eclèctic com Mallorca, amb La màgia d’en Cotonet va celebrar l’amistat i va disfrutar de l’univers electrònic de Favela Estudis. Ara, amb (A)les s’ha vingut a Manacor a buscar l’esència del rock amb l’ajuda dels germans Gòmez Servera i en Joan Luna Frontera estàn revolucionant l’escena infantil. A la fí la Fada Despistada, ha trobat les Ales per volar!

 

Per què és despistada?

Perquè la varen fer així, a vegades es cansa molt de perdre coses pel camí i oblidar-se del lloc on ha posat el seu vestit, o les sabates o quan perd al seu amic Cotonet i els Somiatruites s’emprenyen… Però s’ha hagut d’acceptar tal com és, despistada de peus a cap.

 

Per on va?

La Fada va pels camins que recorda i per tots els que es troba quan es perd… Ha estat a l’Argentina molts d’anys, després va passejar per Uruguai, Catalunya, Astúries, Madrid, Jerez, París, Hamburg, Portland, Seattle i San Francisco… I de cada lloc es va posar a cantar a veure si podia aconseguir somnis nous per repartir. I va trobar molts i també a somiatruites de tots els estils i gusts.

 

On viu?

Viu a Can Reüll, una caseta enmig del camp, enmig d’una illa, enmig del mediterrani, amb els seus arbres, flors i animals i amb en Mateu, el seu Somiatruites preferit que li troba les coses quan ella es despista i la va a cercar quan es perd i fabriquen somnis junts.

 


 

Trajectòria professional

Cecilia Adriana Giménez Pedroza

 

Nascuda a 1978.

Estudià al Conservatori Alberto Ginastera i el Conservatori Manuel de Falla en el entre el 1998 i 2001 on aprèn la tècnica vocal del Bel Canto a més de Fonoaudiologia, Sensopercepció i Piano.

Aprèn cant popular amb Luna Monti.

Realitzà tallers de teatre impartits per Lito Cruz i Hugo Men (Actor’s Studio) i de Hatya Ioga a l’institut Indra Deby.

A Barcelona estudià Harmonia Moderna amb Abel Boquera i Paco Pi i d’improvització vocal amb Alessandra Patrucco.

També realitzà tallers de Feldenkrais, R.P.G, Dansa Butoh, Centros de Energía, Aromateràpia, Reflexología i Meditació.

Actualment, és al 2º any del Cicle Superior de Jazz del Conservatori de les Illes Balears.

Des de 2001 exerceix la docència individual i grupal a diferents centres de Barcelona: Escola de música moderna Blue Train i dels centres cívics Cotxeres Borrel i Sagrada Família.

A Mallorca treballà com a docent i tallerista a les escoles de música Major 82 i Can Fogarada i al Conservatori Municipal de Palma amb alumnes de 0 a 7 anys.

Creadora d’Autoconeixement Vocal Actiu, curs de veu holìstic integrant el moviment, reflexologia, meditació i centres d’energia juntament Montserrat Fernandez i Rosa Martín.

Creadora i directora del grup vocal Boulevard of Broken Songs de Mash-up.

Creadora de La Fada Despistada: Espectacle infantil musical amb tres treballs editats i companyíes actives en Catalunya des de 2007, Argentina i Mallorca des de 2011.

 

 


 

Des de 1998 treballa profesionalment com a cantant, corista i solista e nombrosos projectes, entre els quals destaquen:

 

Glissando Big Band

Cantant d’aquesta formació de swing amb 19 músics.

 

 

Little Lion Trio

Bossanova i Jazz amb Pere Dàvila i Marko Lohikari amb un disc en promoció.

 

 
ROMEO

El seu prejecte personal i mes íntim de composició i interptretació.

http://www.ceigimenez.com

 

 

Ha realitzat grabacions per a spots publicitaris a Catalunya, Llatinoamérica i Mallorca, el curtmetratge Women, la pel.lícula Unmade Beds, i sèries televisives de ATRESMEDIA.

Anunci: VER EN YOUTUBE

Curtmetratge: http://www.andrei.es/host/azategui/en/Works/WOMEN/

Sèrie tv: Atresmedia

 

 

 

Ves al contingut